A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ÁFA tv.-fordított adózás
Sziasztok!

Nemrég csatalakoztam a fórumhoz, eddig csak olvasgattam, de így is rengeteg infot szereztem.Köszi!
Gondom van egy ingatlankezelő cég szolgáltatásainak besorolásával, ehhez kérném segítségeteket.Konkrétan:
-telephelyi közvilágítás:energia+ a kapcsolódó szolgáltatások együtt
-épületek fűtése - energia+a kapcsolódó szolgáltatások együtt
-üzemeltetési dij(adminisztrativ ktgekre)

Szerintetetk ezek maradhatnak továbbra is egyenes adózásban, vagy hogyan számlázzunk??

Köszi:
Gabi
Válasz idézéssel
Sziasztok!

Az E.ON-nak végzek csatlakozó vezeték szerelési munkákat. Ez az a vezeték, amely a külső áramszolgáltatói hálózatot összeköti az épülettel. Szerintetek ez a munka fordított adózás alá esik, vagy nem? Egyfelül az ingatlanhoz kapcsolódik, másfelöl egy külső hálózathoz, melynek szerelési munkái tudtommal nem fordítottan adóznak.

Köszönöm:
B. Győző
Válasz idézéssel
Mónika nagyon köszi!
Válasz idézéssel
potyi Írta:A korábbi kérdésemre esetleg válasz: müszaki szakértés , és ellenőrzés fordított vagy sem?
Épület műszaki ellenőrzése nem tartozik a fordított adózás hatálya alá.
(Zara Lászlótól tudom)
"A rohanó élet hasra esik...."
Válasz idézéssel
Köszi Maresz!
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Balázs és paso-paso!
Probáljátok először lementeni valahova a zsemle által feltett anyagot és onnan megnyítni, nekem ugy müködött.

Bocsi, még nem tudok beemelni!
Köszi, működött! :
Válasz idézéssel
potyi Írta:Köszi Maresz!
A korábbi kérdésemre esetleg válasz: müszaki szakértés , és ellenőrzés fordított vagy sem?

A Gajda által feltett apehes válaszból kiindulva szerintem nem.De ezt ne vedd készpénznek.

Erdészeti szakirányítás --- nem
Erdotelepítési tervek készítése --- nem
Maresz
Válasz idézéssel
Köszi Maresz!
Elolvastam,igazad van nem az számít, hogy hol végzi hanem mit végez.
A korábbi kérdésemre esetleg válasz: müszaki szakértés , és ellenőrzés fordított vagy sem?
Válasz idézéssel
potyi Írta:Szia Kata6o!
A parképités fordított adozás alá esik szerintem is, de a problémám nekem még az, hogy van egy vállalkozom aki temetőkbe nyír füvet ,meg gondozza a növényeket akkor az is fordított adózás alá esik?

Szia!
Szerintem igen. A ptk szerint ingatlan a földterület. A föld alkotórészének kell tekinteni, amelyek mint növedékek utólag keletkeztek. Ennek értelmében a fölben gyökerező fa a földnek ilyen növedéke.Ezek szerint a fű is. Az Apehes tájékoztatás olvasd el, mert abban még példának is felhozza a fűnyírást.
Maresz
Válasz idézéssel
Szia Kata6o!
A parképités fordított adozás alá esik szerintem is, de a problémám nekem még az, hogy van egy vállalkozom aki temetőkbe nyír füvet ,meg gondozza a növényeket akkor az is fordított adózás alá esik?
Válasz idézéssel
Bog01 Írta:Kedves Mónika!

Apeh állásfoglalással kapcsolatban az alábbiakat nézd meg:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.apeh.hu/e-ugyfsz/e-ugyfsz.html">http://www.apeh.hu/e-ugyfsz/e-ugyfsz.html</a><!-- m -->
Én csak egyszer kértem, azóta sem jött semmi, illetve egy levél fél év múlva, hogy igyekszenek, türelem...Lehet, hogy én írtam rossz helyre?
További jó munkát,
Bog

Mónika Írta:Gajda!

Köszi! Elszomorodtam!

Fa kitermelés: IGEN??? Igazából az érdekelne, hogy fakitermelő ev-nál is így kell értelmezni?? A fakitermelés nem ingatlanhoz kapcsolódik, hanem erdőterületen végzik! Hogy lehet kérni állásfoglalást konkrét tevékenységre?? Milyen e-mail címen?? Tud valaki segíteni??

Köszi! Holnap megpróbálom!
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
potyi Írta:Sziasztok!
Balázs és paso-paso!
Probáljátok először lementeni valahova a zsemle által feltett anyagot és onnan megnyítni, nekem ugy müködött.
köszi
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Balázs és paso-paso!
Válasz idézéssel
kata60 Írta:Szia!

Szeretném megtudni, hogy a dísznövény termelés és telepítésre (parképítés)
vonatkozik-e a fordított adózás. Ha igen, honnan tudnék letölteni hozzá részletesebb anyagot.

köszi:kata60
Viszonylag jó helyzetben vagy, mert errek konkrét példát ír az Apeh honlapján megjelent tájékoztatás. Idézem:
".....Így tehát ingatlan karbantartásnak, illetve fenntartásnak minősülnek a kertészeti szolgáltatások is (pl. fűnyírás, fametszés)..."
Tehát a dísznövény telepítés olvasatomban fordított adózás alá tartozik. Maga a dísznövény (mint áru v. késztermék) értékesítés viszont nem.
Javítsatok, ha tévedek...
Marcsi
Válasz idézéssel
Szia!

Szeretném megtudni, hogy a dísznövény termelés és telepítésre (parképítés)
vonatkozik-e a fordított adózás. Ha igen, honnan tudnék letölteni hozzá részletesebb anyagot.

köszi:kata60
Válasz idézéssel
Balázs Írta:Sziasztok!
Tudom, hogy nem itt kellene írni, de Zsemle ezen a fórumon ajánlotta...

Le artam tölteni a Zsemle által lentebb ajánlott Változások 2008-ból a fogalom értelmezéseket. De nekem üres oldalt nyit meg. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma?
Köszi

nekem is üres az oldal... Sad
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Nekem meg még mindig dilemám a fordított adozással kapcs.,hogy a müszaki szakértés ami egy szellemi tevékenység az fordított áfás-e, illetve a müszaki ellenőrzés fordított vagy sem?
Szerintem a riasztorendszerek figyelőszolgálata nem forditott áfás.
Válasz idézéssel
gajda Írta:Fordított Áfa alá tartozik még:
-riasztórendszerek felszerelése, javitása, karbantartása
- lealapozott gépek szerelése, karbantartása, javitása

Szia!
Ugye a riasztórendszerek figyelőszolgálata nem forditottan adózik?!
Maresz
Válasz idézéssel
Fordított Áfa alá tartozik még:
-riasztórendszerek felszerelése, javitása, karbantartása
- lealapozott gépek szerelése, karbantartása, javitása
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Tudom, hogy nem itt kellene írni, de Zsemle ezen a fórumon ajánlotta...

Le artam tölteni a Zsemle által lentebb ajánlott Változások 2008-ból a fogalom értelmezéseket. De nekem üres oldalt nyit meg. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma?
Köszi
Válasz idézéssel
Sziasztok!

Gajda információját én is köszönöm szépen! Nagyon hasznos szeintem is.
Ezek szerint az intenet szolgáltatáshoz a kiépités is az jól gondolom?

Cathy
Válasz idézéssel
Kedves Mónika!

Apeh állásfoglalással kapcsolatban az alábbiakat nézd meg:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.apeh.hu/e-ugyfsz/e-ugyfsz.html">http://www.apeh.hu/e-ugyfsz/e-ugyfsz.html</a><!-- m -->
Én csak egyszer kértem, azóta sem jött semmi, illetve egy levél fél év múlva, hogy igyekszenek, türelem...Lehet, hogy én írtam rossz helyre?
További jó munkát,
Bog

Mónika Írta:Gajda!

Köszi! Elszomorodtam!

Fa kitermelés: IGEN??? Igazából az érdekelne, hogy fakitermelő ev-nál is így kell értelmezni?? A fakitermelés nem ingatlanhoz kapcsolódik, hanem erdőterületen végzik! Hogy lehet kérni állásfoglalást konkrét tevékenységre?? Milyen e-mail címen?? Tud valaki segíteni??
Válasz idézéssel
gajda

Ez a tájékozató fellinkelése nagyon hasznos!!! Én személy szerint nagyon köszönöm.

Ha nem probléma felteszem a könyvelési _RLB progi-fórumra is... segítésképpen.
Válasz idézéssel
Gajda!

Köszi! Elszomorodtam!

Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
" Elektronikus levelére - a felsorolt ügyletek sorrendjében - az alábbi
formájú választ adom:

Ügylet típusa --- Fordított adózás alá tartozik (igen vagy nem)

Rovar és rágcsálóírtás --- igen
Fakitermelés --- igen
Erdészeti szakirányítás --- nem
Erdotelepítési tervek készítése --- nem
Kaputelefon és belépteto rendszerek szerelése, karbantartása, javítása ---
igen Épületen belüli távközlési és számítástechnikai hálózat
vezetékrendszerének kiépítése, javítása --- igen Klímaberendezések
szerelése, javítása, karbantartása --- igen Épületbe szerelt gázüzemu és
elektromos berendezések (kazánok, boylerek, konvektorok stb.) szerelése,
javítása, karbantartása --- igen Épületbe beépülo technológiai csövezetékek
(pl. élelmiszeripar, egészségügy stb.) és berendezések szerelése,
karbantartása, javítása --- igen Épületbe beépített anyagmozgató
berendezések szerelése, karbantartása, javítása --- igen, ha az ezek az
anyagmozgató eszközök rögzítve vannak; nem, ha mobil eszközökrol (pl.
targonca) van szó Zárak, redonyök, árnyékolók szerelése, karbantartása,
javítása --- igen

Kérem tájékoztatásom szíves elfogadását.

Tisztelettel:

APEH Dél-alföldig Regionális Igazgatósága
Válasz idézéssel

Fórumra ugrás:

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 3 Vendég