Üzenetek: 41
Témák: 1
Értékelés:
0
A 29-est állítólag tovább kívánják egyszerűsíteni.
1 vagy 2 fájlt csatolni a beküldéskor, nem?
Ez már egyre megy, nem?
Nem értem a problémát.
Üzenetek: 459
Témák: 0
Értékelés:
0
sziasztok!
hát ezek most akkor normálisak??
de hisz a 29-esből sokkal pontosabban tájékozódhatnak egy vállalkozásról...
idéznék egy megjelent cikkhez írt hsz-t - ha nem fair, nyugodtan töröljétek ki - de ezen teljesen kiakadtam:
"Apeh dolgozó
Én mint APEH dolgozó nyiltan nem mondhatom el véleményem, de itt leirhatom. Nem az a baj hogy adócsalókat kell leleplezni, hanem az hogy politikai megrendelés alapján elsősorban ellenzéki politikusok és az ellenzékhez közel álló vállakozások vannak kijelölve ellenőrzésre. Ha netán szoci vagy szdsz közeli emeber akad a horogra akkor mi is állásunkkal játszunk ha nem állitjuk le ellenörzését. Az ügyvédeket is megfélemliti az APEH, aki perben vagy bármely ügyben képvisel valakit az Apeh-kel szemben az számithat egy tüzetes ellenörzésre. Bárkit le lehet buktatni a kusza törvényi rendelkezések jóvoltából."
"Ha meg akarod nevettetni a Jóistent, mesélj neki a terveidről"
Üzenetek: 8,808
Témák: 157
Értékelés:
21
Barátaim!
Kérlek széles hazánkban a különböző APEH-okat támadjátok meg az alábbi témával.
A Art. 1. sz. melléklet I/B/2. d. pontja azt mondja, hogy a társasági adóról, az osztalékadóról az adóévet követő év május 31-éig kell bevallást tenni, és az adóévről készült éves beszámolót az adóhatósághoz benyújtani.
(megjegyzés: az egyszerűsítettet nem?)
A 2008-ra vonatkozó hatálybaléptető rendelkezések 480.§.-a erre a pontra hivatkozva kifejti, hogy elktronikusan, csak a 2008.jan.1 után induló üzleti évre vonatkozóan kell a beszámolókat benyújtani.
A Közép-magyarországi Reg.Ig. a témával kapcsolatos kérdésre írt válaszlevelében megismétli a 480.§.-t és a következővel zárja levelét:
"Ennek értelmében a 2007. évrol készített beszámolót papír alapon kell az adóhatóság részére megküldeni. A 2008. évi beszámoló beküldésének szabálya késobb kerül megállapításra."
Kérlek kérjetek más Reg.Ig-tól is tájékoztatót. Hihetetlen számomra, hogy visszajön a régi kor és ismét be kell nyújtani az APEH-hoz a beszámolót, holott annak tartalmát a 29-es bevallás mellékleteként egyébkén is közöljük.
Üdv: Klári
Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Üzenetek: 459
Témák: 0
Értékelés:
0
remélem, ez továbbra is tervezet marad......
vagy megyek utcaseprőnek  (
"Ha meg akarod nevettetni a Jóistent, mesélj neki a terveidről"
Értékelés:
21
Az elekrtonikusan megküldött számlát ki kell nyomtatni papírra és úgy is megküldeni. A segédletve teszek egy választ amit az Adó kérdések-válaszokban találtam.
Klári
Üzenetek: 2,106
Témák: 15
Értékelés:
0
Sziasztok!
Az elektronikus számlát milyen formában fogadja el az APEH?
Erre felénk még nem nagyon szokás, így dillemában vagyok, hogy ÁFA ellenőrzésnél mit kér.
Üdv: Kati
Üzenetek: 1,951
Témák: 8
Értékelés:
0
Köszönöm, Blondi!
Johanna
Üzenetek: 1,264
Témák: 3
Értékelés:
0
Köszönöm Blondi!
Üdv.: Zsuzsa
Üzenetek: 2,106
Témák: 15
Értékelés:
0
Szia Klári!
Még épp csak ez hiányzik a minőségellenőrzéshez
Üdv: Kati
Üzenetek: 790
Témák: 19
Értékelés:
0
Berzsu Írta:Szia Klári!
Valszeg én nagyon béna vagyok, de hol találom a segédleteket?
Köszi: Zsuzsa
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.aktaforum.hu/Forums/viewforum/f=22.html">http://www.aktaforum.hu/Forums/viewforum/f=22.html</a><!-- m -->
Naná, hogy normális vagyok.
A hangok is megmondták.
Üzenetek: 790
Témák: 19
Értékelés:
0
Johanna Írta:Sziasztok! Kérlek, mondja meg nekem valaki, hogyan lehet a segédletekből bármit is letölteni, mert nekem nem sikerül.
egér jobb gomb a linken
cél mentése másként (save target as..)
Naná, hogy normális vagyok.
A hangok is megmondták.
Üzenetek: 1,264
Témák: 3
Értékelés:
0
Szia Klári!
Valszeg én nagyon béna vagyok, de hol találom a segédleteket?
Köszi: Zsuzsa
Üdv.: Zsuzsa
Üzenetek: 2,228
Témák: 59
Értékelés:
1
Sziasztok!
Melyik vállalkozó fogja a beszámló beküldésével kapcsolatos plusz költségeinket kifizetni?, mikor néha ,így is könyörögni kell a nyomorult könyvelési dijért, gondolom Ti sem vagytok ezzel másképpen.
Üzenetek: 1,123
Témák: 2
Értékelés:
0
Johanna, nekem sikerül. Rákattintok a címre (kék szöveg), majd a megnyitást választom.
Monika, igazad van! ...elfutni, elrohanni...
Tünde
Üzenetek: 1,951
Témák: 8
Értékelés:
0
Sziasztok! Kérlek, mondja meg nekem valaki, hogyan lehet a segédletekből bármit is letölteni, mert nekem nem sikerül.
Johanna
Értékelés:
21
Amióta elolvastam azon tűnődök hogy a bánatban fog ez kinézni.
Ezentúl szép taggyűlési jkv-ket máj.31-én még +-ban írhatunk, mert azidőtájt egyébként is annyi időnk van.
Kötelező lesz skanert vennünk? mert a kieg mell. meg a könyvvizsgálói jelentés száraz pecsétje nem válik elekrtonikussá különben.
Minden esetre kikutatom, hogy az ügyvédek mennyivel kérnek többet az elektonikus cégeljárásért és tájékoztatlak Titeket az eredményről.
Klári
Üzenetek: 395
Témák: 11
Értékelés:
0
Most kéne abbahagyni ...
"A rohanó élet hasra esik...."
Értékelés:
21
Nem bírom ki! :roll: :twisted:
A segédletek közé felrakok egy kivonatot a PM által elkészített, Kormány által még jóvá nem hagyott, tervezetből amit az adótörvények tervezett 2008. évi módosításában találtam.
Klári
|