A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bt vezető tisztségviselő
#1
ÓÓÓ szuper, köszönöm. Akkor taggyűlési szerződést készítünk,.....
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#2
Szia.
Ha a társasági szerződés szerint tagi jogviszony volt jelölve a személyes közreműködéshez, de ezzel szemben munkaviszonyban szeretné ellátni a feladatait ( ahogy korábban lent beszéltünk róla), akkor nem kell hozzá társasági szerződés módosítás, nem kell ügyvéd.
Viszont arra figyelj, hogy arról legyen aláírt taggyűlési jkv , miszerint tagi jogviszony helyett munkaviszonyban......
Neak táppénz folyósítása előtt bekérte egyik ügyfelemtől.
Válasz idézéssel
#3
Szia Mónika!
Én úgy gondolom, hogy nem kell hozzá.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#4
Még mindig ezen a Bt beltagon problémázok. Jelenleg nem munkaviszonyos, viszont ha ez lesz a fő biztosítási jogviszonya átjelenthetem munkaviszonyba? Ehhez kell ügyvéd általi társasági szerződés módosítás? Vagy ez valahogyan elkerülhető? Eldönthetik csak ők maguk?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#5
Köszi! Én is így gondoltam, mivel beltag és nem lesz máshol biztosítva ez lesz rögtön az elsődleges és nem mehet a munkaügyi központba sem.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#6
Szia Mónika!

Ha megszűnik a heti 46 órát elérő biztosítási jogviszonya, munkaviszonya, akkor automazikusan a BT-ben lesz biztosított. A BT-ben a biztosítási jogviszony vagy társas vállalkozói tagi jogviszony vagy munkaviszony. Munkanélküli ellátásra, álláskeresésire csak akkor lenne ha jogosult, ha nem ő lenne a beltag.
Válasz idézéssel
#7
Sziasztok!
Bt. beltag aki nem munkaviszonyos, jelenleg van 40 órás jogviszonya. Ha megszüntetné a jelenlegi munkaviszonyát ebben az esetben ugye nem jogosult 3 havi munkanélküli ellátásra? Rögtön a Bt-ben válik biztosítottá a garantált bérminimum szerint? Esetleg nincs ötletetek ennek elkerülésére?/mert nekem nincs/
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#8
Nagyon köszönöm.
Természetesen összeget nem írnak csak, hogy a kültag az ügyvezető.
Most aki beltag az lesz kültag és azért nem szeretnénk mindent módosítani és férj és feleség a  leendő beltag és a leendő kültag.
Válasz idézéssel
#9
A beltag a társaság által vállalt kötelezettségekért (tartozásokért) korlátlanul, azaz teljes vagyonával felel, míg a kültag kizárólag a társaság rendelkezésére bocsátott vagyoni betét erejéig felelős. Más szóval ez azt jelenti, hogy amennyiben a Bt. vagyona nem elegendő valamely tartozás kiegyenlítésére, úgy azért a beltag korlátlanul köteles helyt állni; míg a kültag legfeljebb a társaságban lévő vagyonát veszti el.
 Szóval írják bele , hogy a kültag látja el az ügyvezetői feladatokat. Ha akarják akkor írják bele, hogy munkaviszonyban vagy ez a nem tudom mennyire fontos számukra , de összeget nem írnék bele ,hisz úgy is  jelented 08 stb.
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#10
Szia Marcsi!
Nagyon köszönöm.
A társasági szerződés módosítás most aktuális azért is kérdeztem.
Abban leírják, hogy a kültag lesz a vezető tisztségviselő és valamennyi jelképes összeget kap érte akkor meeht a dolog?
Köszönöm
Válasz idézéssel
#11
Szia!

A Bt. törvényes képviselője kizárólag a tagok közül a többi tag által kijelölt vagy megválasztott ügyvezető lehet. Főszabály szerint a Bt. kültagja nem lehet a társaság vezető tisztségviselője (Ptk. 3:156. §), kivéve, ha a társasági szerződés így rendelkezik, vagyis erre az alapításkor gondolni kell, ellenkező esetben a társasági szerződés módosítása válhat szükségessé a későbbiekben.

Pmarcsi

Ja:

A kültag természetesen létesíthet munkaviszonyt a társaságban, és egy munkaszerződés alapján többféle munkakört is elláthat.
Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és sosem kell többet dolgoznod.

Válasz idézéssel
#12
Sziasztok!
Bt kültagja lehet ügyvezető, vezető  tisztségviselő, vagy csak a beltag lehet?
Igen akkor ezért az ügyvezetésért kell járandóságot felvenni vagy ingyen is végezheti?
Gondolom ezeket a társasági szerződésben rögzíteni kell /mármint a járandóságát/? 
Köszönöm
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég