A téma értékelése:
  • 2 szavazat - átlag 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Az a biztos ha megkérdem
BT kültagnak, ha nem dolgozik a BT-ben miért kell fizetni az eho-t és az eü. szolg.-ot? A citált tv hely azt írja a kieg tevékenységet foytató társas vállalkozó kötelezett. A kültag ha csak pénzzel van a társaságban és nem tevékenykedik, szerintetek akkor is van utána járulék fiz. kötelezettség?
Ez pontosan hol van leírva?
Üdv. Edit
Válasz idézéssel
Szia!

Ha e kérdés volt akkor igen!
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
Helló
a A 4350.-FT EGÉSZSÉGÜGYI SZOLG,járulékot a nyugdijas társas vállalkozó után is fizetni kell.tBJ,TRV 19 § 4 BEK. ILONA
Válasz idézéssel
Szia Zoli!

A szivességből befogadó kérjen adószámot. Az EV-nél sem tudod elszámolni a székhely fenntartásával kapcsolatos számlákat, még átalányban sem ha nem az EV nevére szólnak!
Amit Maresz írt az tényleg gyakorlatban előforduló példa sajnos a 0 hiányáért is bírság jár.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
gzoli Írta:Sziasztok !Egy kis segítséget kérnék:egyéni vállalkozó székhelye hozzátartozója lakására van bejelentve, ahol ténylegesen irodát műkődtet.Mindezt a hozzátartozó ingyenesen engedi meg.Elszámolhatom e a rezsiszámlákat/egy részét/, ha azok a hozzátartozó nevére jönnek vagy csak akkor ha a (magánszemély )hozzátartozó ezt továbbszámlázza???

Egyik ismerősömnél (magánszemély) apeh ellenőrzés volt. Volt egy lakása amit "szivességből" oda adott lakhatásra a barátnőjének. Szándékosan nem irtam, hogy bérbe adta. Mindketten azt nyilatkozták, hogy ezért pénzt nem kapott az ismerősöm.
Ennek ellenére megbűntették, mert adószámot kellett volna kérnie bérbe adás miatt még akkor is ha szivességi alapon adja bérbe, és 0 bevallást leadni.
Tudom hogy nem a kérdés válasza ez, de erre is figyeljetek oda.
Maresz
Válasz idézéssel
Sziasztok !Egy kis segítséget kérnék:egyéni vállalkozó székhelye hozzátartozója lakására van bejelentve, ahol ténylegesen irodát műkődtet.Mindezt a hozzátartozó ingyenesen engedi meg.Elszámolhatom e a rezsiszámlákat/egy részét/, ha azok a hozzátartozó nevére jönnek vagy csak akkor ha a (magánszemély )hozzátartozó ezt továbbszámlázza???
Válasz idézéssel
Ha a kültag a nyugdíjas akkor is kell eho meg 4350.- havonta?? És nem vesz ki jövedelmet?? Simán csak a nevét adta, hogy legyen valaki kültag is!
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
Szia Lajos!
Én a Bt kieg.tev. tagját havonta vallottam, mert az 1950 Ft EHO -t meg kellett fizetni utána. Járulékalapot képező juttatása nálam sem volt.
Üdv: Ilona
Válasz idézéssel
harakiri Írta:Köszi a segítséget, még csak egy apró kérdés , csak elküldöm a bevallásokat a cégbíróságra és az igazságügybe és majd küldik a számlát, avagy előre fizetek? Bár számlára még az alapításkori befizetések esetében sem méltattak. harakiri

Az Igazságügyi Minisztérium Cégnyilvántartási és Információs Osztály
1371 Budapest Pf:482
10032000-01483305-00000000 számú számlára előre fizetsz, 5000 vagy 10000 forintot attól függően, hogy bt avagy kft vagy. A számlát utólag kapod.
Maresz
Válasz idézéssel
Nelli Írta:
Lajos Írta:0719 szerintem 01. 22-ig;

0719??? Az mi is?

0719-es bevallás tudtommal nincs, régen a szakképzési és társai adóelőlegét vallottuk rajta.
Maresz
Válasz idézéssel
Lajos Írta:0719 szerintem 01. 22-ig;

0719??? Az mi is?
Válasz idézéssel
Köszi a segítséget, még csak egy apró kérdés , csak elküldöm a bevallásokat a cégbíróságra és az igazságügybe és majd küldik a számlát, avagy előre fizetek? Bár számlára még az alapításkori befizetések esetében sem méltattak. harakiri
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Kiegészítésként, ha van ilyen:
Építményadó nyilatkozat a feltételek fennállásáról: 01. 15-ig;
0719 szerintem 01. 22-ig;
és ha van az ÁFA 02. 15-ig.
Kérdésem: kieg tevékenységben működő Bt. tagajairól, ha nem volt jövedelmük, kell-e 0708-at beküldeni az egész évről, úgy mint tavaly ?
Üdv.: Lajos
Válasz idézéssel
Szia!
1 példány a cégbíráságnak, 1pld a Igazságügyi Min. közzététel miatt. Ez 2007 évi előtársaságra vonatkozik.
A bevallásos kérdésed ha már a bejegyzett társaságra vonatkozik akkor:
0703 2008.február 15
0729 2008.május 31.
0708 tárgyhót követő hó 12. nap (AM könyves, többes jogviszonyosnál lehet eho, cégautó stb tehát nem csak bérjellegű kifizetés esetén kell.)
NYENYI 2008 április 30.
Helyi adó 2008 május 31.
Mérleg 2008 május 30.

Hirtelen ennyi, de ha van még más is kérlek egészítsétek ki.
Maresz
Válasz idézéssel
Sziasztok! Megmondanátok? Az előtársasági beszámolót hány példányban kell a cégbíróságra benyújtani? Ha a Kft-m nem Áfás, nincs bérjellegű kifizetés sem akkor az üzleti év zárásaként a beszámolón kívül milyen bevallást kell benyújtanom és milyen határidővel? Előre is köszi! harakiri.
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 3 Vendég