A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kérdések - Válaszok
#1
Üdv. Doska!

Attól függ, melyik bevallásról van szó. Általában e-mailban is értesitenek, de van olyan eset is, amikor csak az ügyfélnek irnak levelet.

Üdv.: nagyeva
#2
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha hibás valamelyik bevallás, akkor e-mailban is kapunk-e értesítést. Vagy, állandóan figyelni kell a tárhelyet. Köszi.
Üdv.: doska
#3
Sziasztok!

Az értesítés kézhezvételének időpontjától valóban nem lehet önellenőrízni. Én úgy szoktam csinálni, hogy a megbízólevél átvételekor bejelentem, hogy megkezdett önellenőrzésem van, im lám itt a jkv, meg a nyilvántartásban is szerepel, de én tudatlan nyuszi, az adott helyzetben nem tudtam eldönteni, hogy bényújthatom-é. Eddig mindig azt mondták, hogy na sűrgősen hajintsam be. Big Grin
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
#4
na jó, de folyamatban lehet önellenőprzése, az meg csak dátumozás kérdése. A megbízólevél aláírásokor egyébként is kérdezik, van-e folyamatban önellenőrzése. Ez rá is szokták írni. Szóval Joli, álljál neki, itt a hétvége.
Ha a puszik esõcseppek, egy tengert küldök, Ha az ölelés falevél, egy erdõt küldök Nektek.
#5
Sziasztok! Nekem azért fenntartásaim vannak, mivel az Art 93§ (1) bekezdése szerint az ellenőrzés az erről szóló előzetes értesítés kézbesítésétől kezdődik. Majd az Art 49§ (2) bekezdése: az ellenőrzés megkezdésétől a vizsgálat alá vont időszak önellenőrzéssel nem helyesbíthető. Véleményem szerint tehát, ha az értesítést megkaptad akkor már azt az időszakra amire az ellenőrzés vonatkozik nem adhatsz be önellenőrzést.
Balu
#6
Polika! Köszi a gyors választ! Majd ott nyilatkozok, hogy van-e folyamatban lévő önellenőrzésem vagy sem.
Üdv: Jolcsi
#7
igen, önellenőrízhetsz.
Ha a puszik esõcseppek, egy tengert küldök, Ha az ölelés falevél, egy erdõt küldök Nektek.
#8
Sziasztok! ÁFA-SZJA ellenőrzést kaptam 2005-2007 évig terjedő időszakra. Ma kaptam az értesítést április 16-ra. Ugye addig még önellenőrizhetek?
Üdv: Jolcsi
#9
És nem kaptál róla e-mailt?
#10
Sziasztok

Olvastátok mostanában az értékesitési tárhelyre érkező értesitéseket ???
Nekem 30-án küldtek egyet a 853-al kapcsolatban, DÁTUMOT IRTAM EL , DE LEHET ELEKTRONIKUSAN JAVITANI 8 NAPON BELÜL.
HÁTHA VALAKIT ÉRDEKEL.

iCA
#11
Kedves Orchidea!
Igazuk van a többieknek, én nem válaszoltam rendesen.
Ha a céged 2006 július előtti, és még nem módosítottatok társasági szerződést, akkor biztosan úgy kell eljárnod, ahogy leírtam .
Ha 2006 július 1 utáni ,az új törvény szerint már módosított ,akkor benne kell lennie a társasági szerződésben,
hogy a TEÁOR -on kívüli tevékenység tételesen végezhető.
Emese
#12
Sziasztok!
Kérdésem lenne , hogy szgk-t 2006. májusában újként vásároltuk, áfát természetesen nem vontuk le, most értékesítettük vissza a kereskedésbe és áfásan állítottam ki a számlát, de az áfa bevallásban nem szerepeltettem , mint értékesítést. Most gondolkozok, hogy mindent elrontottam, mit csinálhatok, hogy a számlát, már befogadó kereskedés ne nézzen teljesen hülyének. Valakinek van-e megoldása? Szotyi
#13
Pontosan úgy van ahogy Polika mondja. A cégjegyzékbe csupán a főtevékenység bejegyzése kötelező, minden egyéb nem. Elvileg a már bejegyzett többi tevékenységet ha jól emlékszem most márc. 31-el törlik is. (A dátumot ne vegyétek meg rajtam, nincs nálam a Ctrv. )
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
#14
szerintem nem engedélyköteles tevékenység felvételéhez már nem szükséges cégbíróság, csak APEH
Ha a puszik esõcseppek, egy tengert küldök, Ha az ölelés falevél, egy erdõt küldök Nektek.
#15
Bármelyi cégnek, ha tevékenységet bővít ügyvédnél kell az alapító okiratot bővíteni.
Pontosabban az új végzésben fog megjelenni az új tevékenységi kör.
Ügyvédi ktg, meg 15000 Ft illetéki díj.
Biztos hogy akarod?
Emese
#16
Sziasztok,
nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom a cég tevékenységi körét bővíteni? Csak simán belejentem az APEH-nak és kész? Nem engedélyköteles tevékenységet vennének fel.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
#17
Kedves Tünde!

Nagyon köszönöm, ez jó hír! :-)

Üdv. Kitty
#18
Szia Kitty!

Én is úgy olvastam ki a törvényből, hogy esetedben a feleség a férje után is igényelheti az üdülési csekket függetlenül attól, hogy mindketten tulajdonosok.
Persze csak akkor adómentes, ha a férj nyilatkozik, hogy idén máshol nem részesült ilyen juttatásban.
Tünde
#19
Szia Emese!

Bocsi. :-) A férj egy másik kft-ben (nem sajátban) alkalmazott; ott van heti 36 órát meghaladó főfoglalkozású jogviszonya. A saját bt-jükben mindketten személyesen működnek közre, de a férj nem vesz fel pénzt, a feleség pedig alkalmazott. A feleség oly módon szeretné mindkettejükre igénybe venni az üdülési csekket, hogy ő alkalmazott, és az alkalmazott házastársát is megilleti. Ez alapesetben így is van, de itt tulajdonosok is mindketten, ezért nem vagyok biztos a dolgomban.
Szerinted? :?:
Köszi előre is a választ, üdv., Kitty
#20
Kedves Kitty!
Azt nem írtad meg, hogy a férj a vállalkozásban közreműködő tag -e. Vagyis a főállása hol van. Szerintem ha a vállalkozásban dolgozik, akkor igénybe vehetné.
Emese
#21
Sziasztok!

Üdülési csekkel kapcsolatos a kérdésem: egy családi vállalkozásról van szó, ahol a férj a kültag, feleség a beltag. Feleség 4 órás munkaviszonyban dolgozik a cégben. Cafeteriában a feleség igénybe venné az üdülési csekket, és szeretné, ha a férje is kaphatná. Alapesetben tényleg kaphat, de ebben a felállásban is jár a férjnek is?

Előre is köszönöm szépen a válaszokat.

További szép napot, és jó munkát kívánok Nektek, üdv., Kitty
#22
Szia Jolcsi!

Nekem tavaly volt ilyen esetem. Akkor nem kellett semmiféle nyomtatványt kitölteni, csak el kellett mondani ezt a verziót, amit a Munkaügyi Központ adott az egyéni vállalkozónak. Ekkor már tudták az APEH-os kolléganők, hogy mit kell kiadniuk. Ezzel az irattal visszaballagott a Munkanélküli Központba, és innentől a dolog már sínen volt. :-) Azóta ez a volt ügyfelem egy tanfolyamot végez, amit 100 %-ban az állam fizet, és még havi X tízezer forintot kap támogatásként. Nem rossz, nem így van?

Remélem, tudtam segíteni. Igaz, már egy hete kérdeztél, de én csak most olvastam.

Szép napot, üdv., Kitty
#23
Sziasztok! Egyéni vállalkozó vissza adta a vállalkozói igazolványát és besétált a Munkaügyi Központba vállalkozói járadékot kérni. Ott tájékoztatták, hogy kérjen az adóhivataltól igazolást, hogy mennyi vállalkozói járulékot fizetett be, illetve annak mi volt az alapja. Milyen nyomtatványon lehet ezt kérni?
Én a jövedelemigazolásra tippeltem, de azon csak a személyi jövedelemadó alapját, illetve a különadó alapját képező jövedelmet tüntetik fel. Vagy nem?

Üdv: Jolcsi
Üdv: Jolcsi
#24
Kedves Zsu, köszönöm a segítséged Confusedax:
#25
Kedves EmeseT

09T201T-F01
8. rovat: közösségi adószám igénylése.
Kitöltési útmutató szerint.
8. rovat:Közösségi adószám igénylése
Az adatlap kódkockájában fel kell tüntetni azt a kódértéket, amely a közösségi adószám kérésének okául szolgáló törvényszakasz mellett szerepel. A közösségi adószám kérésének oka:
-az Art. 22. § (4) bekezdés alapján (kereskedelmi kapcsolatot kíván létesíteni az EK más tagállamában illetõséggel bíró adóalannyal): [1],
-az Art. 22. § (8) bekezdés alapján (speciális adózói kör jövedéki termék beszerzése miatt): [2],
-az Art. 22. § (9) bekezdés alapján (eva-alany termékértékesítése miatt): [3],
-az Art. 22. § (10) bekezdés alapján (alanyi mentességet választó adóalany új közlekedési eszköz értékesítése miatt): [4],
-az Art. 22. § (11) bekezdés alapján (kizárólag adólevonásra nem jogosító tevékenységet végzõ adóalany közösségi termékértékesítése): [5].
A közösségi adószámot a közösségi kereskedelemmel összefüggõ minden iraton fel kell tüntetni!
Amennyiben közösségi adószáma törlését kéri, ezt a megfelelõ kódkockában X-szel kell jelölnie.

D.Zsuzsu


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 2 Vendég